11. Autot palveluineen 2025–2027 (2029) – Pick-up-autot Puitejärjestely

Autot palveluineen 2025–2027 (2029) -puitejärjestelykokonaisuus muodostuu 19 puitejärjestelystä. Lisätietoja muun muassa kaikista tämän kokonaisuuden puitejärjestelyistä, yhteishankinnan eduista ja asiakastyöryhmään osallistumisesta löydät kokonaisuuden pääsivulta.

Mitä voin hankkia?

Pick-up-autot ovat erittäin suosittuja niiden monikäyttöisyyden, kestävyyden ja maastoajo-ominaisuuksien vuoksi. Nämä ajoneuvot ovat suunniteltu tarjoamaan vankan alustan sekä tilavan ja avoimen tavaratilan, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan erilaisiin käyttötarkoituksiin, erityisesti kun tarvitaan hyvää suorituskykyä vaikeakulkuisessa maastossa tai suurta kantavuutta. Pick-up-autot pystyvät vetämään suuria perävaunumassoja, mikä tekee niistä sopivia kaluston ja materiaalien kuljetukseen. Pick-up-autot hankitaan useimmiten nelivetoisina.

Pick-up-autot ovat suosittuja viranomaisten keskuudessa erityisesti alueilla, joilla tarvitaan hyvää maastoajo-ominaisuutta ja kuljetuskapasiteettia. Ne voidaan varustaa viestintä- ja valvontalaitteistolla, sammutusvälineillä tai muilla erikoisvarusteilla. Esimerkkejä räätälöinnistä ovat viestintävälineiden asennus, ensiapu- ja pelastusvarusteet, kustomoidut työkalulaatikot ja säilytysjärjestelmät, vinssit sekä erikoisvalaistus ja äänimerkkilaitteet viranomaiskäyttöön. Kiinteistönhoidon tarpeisiin pick-up-autoja voidaan varustella muun muassa lumenaurausvarustuksella.

Auton hankinnan yhteydessä voit hankkia myös seuraavia palveluja:

Auton hintaan sisältyvät palvelut

  • Maahantulotarkastus, luovutushuolto sekä tarvittaessa katsastus. Autot toimitetaan puhtaina ja nestesäiliöt täyteen täytettyinä.
  • Auton rekisteröinti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Liikenneasioiden rekisteriin asiakkaan puolesta ilman erillistä veloitusta, ellei asiakkaan ja toimittajan välillä ole tilaamisen yhteydessä toisin sovittu. 
  • Auton vakuuttaminen, jos asiakas ilmoittaa autotilauksen yhteydessä auton vakuuttamista koskevat tiedot. Tällöin toimittaja vakuuttaa auton asiakkaan ilmoittamien tietojen ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ohjeiden mukaisesti. Vakuutusmaksun maksaa aina asiakas.
  • Auton käyttöohjekirja suomenkielisenä, ellei asiakkaan kanssa ole sovittu käyttöohjekirjan toimittamisesta muulla kielellä.
  • Auton käyttöönottokoulutus (yksi koulutuskerta).

Lisämaksulliset palvelut

  • Auton toimittaminen asiakkaan ilmoittamaan paikkaan Suomeen tai ulkomaille.
  • Korjaamokäsikirjat tai sähköisen aineiston käyttöoikeudet asiakkaalle siltä osin kuin ne ovat julkisia. 
  • Auton käytön lisäkoulutus asiakkaan määrittämälle henkilömäärälle asiakkaan määrittämässä paikassa.
  • Auton varustelupalvelut, sisältäen suunnittelupalvelut, tarvikkeiden hankinnan, varustelu- ja asennustyöt, varustellun auton käyttöön liittyvän dokumentaation, varustelun purkuun liittyvät palvelut sekä varustelustaan puretun auton myymiseen tai käytöstä poistamiseen liittyvät palvelut.
  • Huolenpitosopimukseen liittyvät palvelut (vapaaehtoinen palvelu).

Tutustu tähän ja muihin Autot palveluineen 2025–2027 (2029) -puitejärjestelyihin, niiden alustavaan sisältöön sekä sopimuskauden aikaiseen hankintamalliin alla olevan esittelymateriaalin avulla. Löydät materiaalista tärkeää tietoa ja ohjeita sekä tukea liittymisten tekemiseen.

Lataa esittelymateriaali tästä (pdf).

Liity ajoissa!

Liity puitejärjestelyyn mahdollisimman pian, mutta viimeistään 15.9.2024 sivun oikeasta ylälaidasta. Voit liittyä mukaan yhteen tai useampaan tai vaikka kaikkiin, jolloin voit tehdä sopimuskaudella hankintoja mistä tahansa puitejärjestelystä. Puitejärjestelyä voivat hyödyntää vain ennen hankintailmoituksen julkaisua liittyneet asiakkaat. Tee siis liittyminen ajoissa!

Liittymisen yhteydessä pyydämme puitejärjestelykohtaisen arvion tulevien hankintojenne kokonaisarvosta. Tietoa edellytetään nykyisin kaikissa julkisissa hankintailmoituksissa, ja autamme teitä tarvittaessa arvion teossa.

Lähetämme puitejärjestelyyn liittyneille asiakkaille liittymisen jälkeen hankintakyselyn, jossa kysymme tarkempia arvioita tulevan sopimuksen käytöstä. Tarvitsemme vastauksianne hankintakyselyn osalta tarjouspyynnön tarkempaa valmistelua varten.

Jos et pääse tekemään liittymistä, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@hansel.fi.

Lisätiedot:

kategoriapäällikkö Mika Saarinen
Ajoneuvo- ja logistiikkapalvelut
mika.saarinen@hansel.fi

Näet vain osan sisällöstä, koska et ole kirjautunut. Kirjaudu sisään

Ei vielä tunnuksia? Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Liittyminen

Liity viimeistään 15.09.2024

Sopimuskausi
01.02.2025 - 31.01.2027
Asiakkaan hankintasopimusten viimeinen voimassaolopäivä
31.07.2027
Toimintamalli
Sisäinen kilpailutus

Lisätietoja

Haluan lisätietoja hankinnan etenemisestä.

Yhteystiedot

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Lisätietoja kilpailutuksesta

Mika Saarinen

Kilpailuttamiskonsultti

kilpailutus@hansel.fi

Lisätietoja hankinnan sisällöstä

Mika Saarinen

Kategoriapäällikkö

mika.saarinen@hansel.fi

Hankinnan vaihe

  1. Esiselvityksessä
  2. Valmistelussa
  3. Kilpailutuksessa
  4. Käynnissä
  5. Päättynyt, asiakaskohtaiset sopimukset voimassa