Hyppää sisältöön

Spara pengar på bilinköp med Hansels ramavtal

14.06.2024

AKTUELLT

Hansel erbjuder heltäckande lösningar för upphandling av olika produkter och tjänster inom fordonsindustrin. För närvarande bereder vi bland annat ramavtalet för gemensam upphandling av bilar, Bilar och tjänster 2025–2027 (2029), som Hansels kunder just nu har möjlighet att ansluta sig till.

”Den nya gemensamma bilupphandlingen är en fortsättning på de ramavtal som Hansel redan har konkurrensutsatt och som i stor utsträckning har tillämpats av den organisationer inom den offentliga förvaltningen i Finland. Den kommande ramavtalshelheten erbjuder nya personbilar, paketbilar och lätta lastbilar utrustade för att möta specifika kundbehov till konkurrenskraftiga priser", säger Mika Saarinen, chef för Hansels kategori Fordons- och logistiktjänster. 

Det lönar sig att ansluta sig!

”Förutom bensin- och dieselbilar kommer även laddningsbara hybrider (PHEV) och helt eldrivna bilar (BEV) i flera hyresbilklasser att finnas tillgängliga. Det lönar sig att ansluta sig till ramavtalet snart så länge det fortfarande är möjligt. Endast kunder som har anslutit sig kan dra nytta av ramavtalen under avtalsperioden på fyra år", fortsätter Saarinen. Bilar kan upphandlas via ramavtalet för Bilar och tjänster 2025–2027 (2029) antingen genom köp, en finansieringslösning för leasing av bilar som Hansel erbjuder separat eller genom en annan finansieringslösning som kunden kan erbjuda.
Ramavtalet Bilar och tjänster 2025–2027 (2029) omfattar 20 olika ramavtal. Hansels kundorganisationer kan ansluta sig till en, flera eller till och med alla ramavtal om framtida upphandlingsbehov kräver det. Till varje ramavtal ansluter man sig separat på Hansels webbplats. Till sidan med en sammanfattning av ramavtalet kommer du här.

Betydande inbesparningar har nåtts gällande priserna

”Våra gemensamma upphandlingar av bilar har alltid varit omfattande och de har intresserat marknadsaktörerna. De nuvarande ramavtalen Bilar och tjänster 2021–2023 (2025) har resulterat i upphandling av en stor del av den finska offentliga förvaltningens personbilar, paketbilar och lätta lastbilar till mycket konkurrenskraftiga priser", säger Saarinen. 

”Prisfördelarna för bilar som köpts genom våra ramavtal har i genomsnitt varit flera tusen euro per bil jämfört med de allmänna försäljningspriserna vid tidpunkten för beställningen. För den finska offentliga förvaltningen som helhet talar vi redan om besparingar på flera miljoner euro jämfört med de allmänna priserna", fortsätter Saarinen. 

”För köpta bilars del innebär prisfördelen en direkt besparing i euro. Om kunden köper bilarna med leasingfinansiering kommer de generellt lägre priserna på bilarna och deras fabrikstillbehör att leda till ett lägre belopp i euro som ska finansieras genom leasing och därmed lägre leasingkostnader", avslutar Saarinen.

Vi ger dig gärna mer information - låt oss göra lyckade inköp tillsammans! 

Mika Saarinen
kategorichef
Fordons- och logistiktjänster
mika.saarinen@hansel.fi

 

Inom den offentliga förvaltningen behövs bilar för en rad olika behov

Fordon har köpts in utrustade som patrullfordon för säkerhetsmyndigheter, räddningsfordon, catering- och städtjänster, fordon för underhållsteam, mobila mätfordon, fältledningsfordon för räddningstjänsten, barn- och familjeservicefordon etc, fordon för transport av prover under termoreglerade förhållanden, underhållsfordon för marina system, fordon för fastighetsunderhåll, transportutbildningsfordon för logistik, fordon för gemensamt bruk för kommunala och urbana hemtjänster och specialutrustade bilar för funktionshindrade.