Hyppää sisältöön

Sex rapporter i fortsättningen i Hankintapulssi

06.08.2024

AKTUELLT Tjänsten Hankintapulssi är mycket populär bland våra kunder och mängden information som tjänsten omfattar ökar snabbt. För att kunna ge en snabbare och visuellt tydligare service har vi nu delat upp den beprövade informationen i följande rapporter:

  • Sammanfattande översikt
  • Gemensamma upphandlingar
  • Sakkunnigtjänster
  • Upphandlingsannonser
  • Inköpsfakturor
  • Upphandlingarnas koldioxidavtryck.

Den sammanfattande översikten ger en tydlig bild av de viktigaste nyckeltalen. Andra rapporter hjälper dig att fördjupa din förståelse för upphandlingar och hitta korrekt information ur bestämda perspektiv. Vi ordnar utbildningar för våra kunder om användningen av den förnyade Hankintapulssi enligt följande:

  • 27.8 kl. 9–10
  • 29.8 kl. 9–10
  • 3.9 kl. 9–10

Utbildningarna med identiskt innehåll ordnas via Teams och du kan anmäla dig via den här länken när du är inloggad i Hansel.fi.

Nedan ser du en sammanfattning av innehållet i de nya rapporterna.

Sammanfattande översikt

Rapporten innehåller nyckeltal för upphandling och information om hur strategiska mål kan nås. Uppgifterna används av ledningen för upphandlingsenheten och som stöd för beslutsfattandet.

Gemensamma upphandlingar

I rapporten om gemensam upphandling hittar du sammanfattad information om hur Hansels gemensamma upphandlingar tillämpas. Du kan analysera uppgifterna utifrån eurobelopp, leverantörer, kategorier och ansvar.

Sakkunnigtjänster

I rapporten finns information om upphandlingar som Hansels sakkunniga har genomfört och om uppdrag för utveckling av MinikisaPlus och upphandlingsväsendet.

Upphandlingsannonser

Information som samlas in via Hilma (hankintailmoitukset.fi) redogör förutom för annonserna även för hur strategiska mål uppnås i upphandlingarna.

Inköpsfakturor

I rapporten presenteras inköpsfakturadata som hämtas i Hand för budgetorganisationernas del och importeras till systemet för våra andra kunder på separat begäran.

Koldioxidavtryck

Inköpens koldioxidavtryck baserar sig på uppgifter från inköpsfakturor och en beräkningsmodell som SYKE har utvecklat. Det är fråga om en uppskattning, inte det faktiska koldioxidavtrycket för ett enskilt köp.

Du kommer till Hankintaimpulssi via snabblänkarna i menyn Mitt Hansel eller via hansel.fi/hankintapulssi. Användningen av Hankintaimpulssi kräver licens. Förfrågningar: asiakaspalvelu@hansel.fi. Du kan skicka frågor och respons till adressen analyysipalvelut@hansel.fi.

En rapport som till innehållet motsvarar Statens upphandlingsdatatjänst som hittills tillämpats kommer att finnas tillgänglig i Hankintapulssi under hösten.

Hankintapulssi är en tjänst som utvecklas och underhålls av Hansel och som är avsedd att stödja kunskapsbaserad hantering av upphandlingar och beslutsfattande. Tjänsten är kostnadsfri för alla Hansels kunder. Överföringen av inköpsfakturadata till bakgrundsinformation i tjänsten är emellertid avgiftsbelagd, om det inte är fråga om en så kallad budgetorganisation.