Useammat silmät näkevät selkeämmin

Sari Ylipalo 07.05.2024

Jokainen on ollut tilanteessa, että omalle työlle on tullut sokeaksi ja epävarmuus hiipii mieleen: olenko varmasti osannut ilmaista, mitä olen hankkimassa tai muistanut ottaa huomioon kaikki sopimuskauden aikana tarvittavat palvelut, onko minikisan toteutusaikataulu realistinen ja niin edelleen. Ei hätää, voimme auttaa: Hansel tarjoaa veloituksetonta kommentointipalvelua asiakkailleen yhteishankintoihin perustuvissa minikisoissa. Me Hankintojen tuki -yksikön hankinta-asiantuntijat ja juristit olemme apunanne sekä yksittäisissä kysymyksissä että tarjousasiakirjojen kokonaisuuden katselmoinnissa.

Apua vaihtoehtojen punnitsemiseen

Tyypillisimmin asiakkaat kaipaavat lisäsilmiä katselmoimaan hankinta-asiakirjojen selkeyttä ja ymmärrettävyyttä. Useimmiten kommenttimme koskevat muun muassa hankinnan arvon ilmoittamista, ehdottomien vaatimusten ja laadullisten vertailuperusteiden erottelua tai tuotespeksien syrjimättömyyttä.

Tyypillisimmin asiakkaat kaipaavat lisäsilmiä katselmoimaan hankinta-asiakirjojen selkeyttä ja ymmärrettävyyttä.

Voimme myös yhdessä asiakkaan kanssa miettiä, kannattaisiko hankinta jakaa osiin ja jos, niin millaisiin. Niin ikään erilaiset optiomahdollisuudet vaihtoehtoineen aiheuttavat ajoittain asiakkaillemme päänsärkyä, eivätkä tarjouspyynnön olennaiset liitteetkään ole välttämättä kaikille itsestäänselvyyksiä.

Kehitämme työkaluja palautteen pohjalta

Hanselin valmiit asiakirjapohjat ohjeistuksineen on tarkoitettu helpottamaan asiakkaan minikisan valmistelua, ja kehitämme niitä parhaamme mukaan. Otamme mielellämme vastaan palautetta, jos jokin kohta tai asia niissä kaipaisi kirkastamista.

Usein kollegan näkemys selkeyttää omaa ajattelua ja yhteistyöllä pääsee parempaan lopputulokseen: ole siis rohkeasti yhteydessä epäviralliseen ”kollegaasi” Hankintojen tuessa!

Yhteishankintojen käytön tuki tarjoaa veloituksetonta neuvonta- ja kommentointiapua minikilpailutuksesi hankinta-asiakirjoihin. Varaathan aikaa hankinta-asiakirjojen kommentoinnille noin viikon verran.

Sähköposti tuki@hansel.fi puh. 0294 444 288 (arkisin klo 9–15)

Lue lisää meistä!


Bloggari

Sari Ylipalo hankinta-asiantuntija

Hankinta-asiantuntijallamme Sarilla on mittava kokemus erilaisista kilpailutuksista. Julkiset hankinnat ja niihin liittyvä jatkuva oppiminen kiehtovat Saria ja ovat pitäneet mielenkiintoa yllä monien Hansel-vuosien varrella. Kun Sari ei ole auttamassa asiakkaitamme yhteishankintojen sisäisten minikilpailutusten toteuttamisessa, hän rentoutuu kirjallisuuden ja musiikin parissa tai erilaisissa kulttuuririennoissa.